Rizika užívání bylinných léků během kojení: Co by měla vědět každá matka

Persen forte kojení :

Kojení je důležitou součástí rodičovství, ale může být také zdrcující a náročné. Jako matka se chcete ujistit, že poskytujete svému dítěti tu nejlepší výživu a péči. Chcete se také ujistit, že všechny léky, které užíváte, jsou bezpečné pro vás i vaše dítě. To je důvod, proč je důležité porozumět potenciálním rizikům spojeným s persenem během kojení.

Persen je populární bylinný lék používaný k léčbě úzkosti a stresu. Obsahuje směs sloučenin, včetně kořene kozlíku lékařského, mučenky a chmele. I když je obecně považován za bezpečný pro dospělé, neexistuje dostatek výzkumu, který by určil, zda je bezpečný pro kojící matky a jejich děti.

Nedostatek výzkumu znamená, že potenciální rizika spojená s užíváním persenu během kojení nejsou známa. Je důležité si uvědomit, že všechny léky procházejí mateřským mlékem a mohou ovlivnit vaše dítě. Kromě toho může persen interagovat s určitými léky, takže je důležité, abyste se před užitím poradili se svým lékařem.

Při zvažování, zda užívat persen během kojení, je důležité zvážit možná rizika a přínosy. Pokud například bojujete s úzkostí nebo stresem, výhody užívání persenu mohou převážit rizika. Pokud jsou však vaše příznaky mírné, může být nejlepší vyzkoušet jiné metody úlevy od stresu, jako je meditace, cvičení nebo terapie.

Je také důležité si uvědomit některé příznaky, které mohou mít vliv na vaše dítě. Patří mezi ně nervozita, potíže se spánkem a změny chuti k jídlu. Pokud zaznamenáte některý z těchto příznaků, je důležité přestat užívat persen a poradit se se svým lékařem.

Celkově je důležité si uvědomit, že potenciální rizika spojená s užíváním persenu během kojení nejsou známa. Je důležité poradit se se svým lékařem, než začnete užívat jakékoli léky během kojení. Pokud se rozhodnete užívat persen, nezapomeňte sledovat známky toho, že má nepříznivý vliv na vaše dítě.

 

studio-alfa.eu : de toutes récentes nouvelles.

studio-alfa.eu